Wist u dat…

De nieuwe haring

De nieuwe haring

Hollandse Nieuwe (ook maatjesharing) is de Nederlandse benaming voor de eerste, jonge haring van het seizoen die geschikt is voor consumptie. Hollandse Nieuwe wordt ook wel maatjesharing genoemd, een verbastering van maagdenharing (maagd, omdat de jonge vis nog geen...

Ontstaansgeschiedenis van de Paella

Ontstaansgeschiedenis van de Paella

Het bevat, afhankelijk van de regio, als hoofdingrediënten: rijst, zeevruchten als vis en schaaldieren, stukjes kip, konijn, tomatenbasis (tomate frito), garrofónes (speciaal soort witte bonen uit Valencia), snijbonen en saffraan. Belangrijk onderdeel van de bereiding...

In de Media

Culy ontdekt viswinkel Aris Zwarthoed

Culy ontdekt viswinkel Aris Zwarthoed

Onder de rook van Eindhoven vind je het landelijk gelegen Aalst-Waalre. Dat je een TomTom nodig hebt is misschien wat overdreven, maar er blind heen rijden is een ander uiterste. Toch belandde hier, in de jaren dertig, Jan Zwarthoed. Vertrokken...

Recepten

Video’s

Het verhaal van de Kabeljauw

Het verhaal van de Haring

De Hollandse garnaal

Anna Dutch Caviar

Het verhaal van de Tarbot

Het verhaal van de Pijlinktvis

Zeeuwse Mosselen

Het verhaal van de Makreel

Het verhaal van de Wijting

Het verhaal van de Haring (2)

Het verhaal van de Makreel

Het verhaal van de Wijting

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten