Hollandse Kabeljauwfilet met pancetta en pasta pesto

Ingrediënten voor
4 personen

  • 450 gram kabeljauwfilet
  • 500 gram spaghetti
  • 500 gram trostomaatjes
  • 4 eetlepels groene pesto
  • 8 plakken pancetta

Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: kabeljauwfilet met pancetta, pasta pesto en geroosterde tomaatjes.

Bereiding

Verwarm je oven voor op 200 graden. Breng een pan met water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar met een scheutje olijfolie en de pesto (even goed mengen) in de pan.

Snijd de kabeljauwfilet in vier gelijke stukken en wrijf deze in met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Leg de stukjes vis in een ovenschaal en verdeel de trostomaatjes eromheen. Besprenkel ook de tomaatjes met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Plaats de schaal in de oven voor ongeveer 15 minuten.

Bak de pancetta krokant in een droge koekenpan en leg op een vel keukenrol. Snijd er vervolgens dunne reepjes van. Verdeel de pasta over de borden, leg het stuk kabeljauwfilet erop en gebruik de trostomaatjes en pancetta ter garnering.

Tip van de viswinkel:

Bak de kabeljauw (met huid) kort aan in roomboter, dan krijgt hij een lekkere baksmaak.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten