Roodbaars met witte wijn-zuurkool en chorizotopping

Ingrediënten voor
4 personen

  • 50 g boter
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 2 tl venkelzaad
  • 500 g zuurkool*, uitgelekt
  • 150 ml witte droge wijn
  • 1 el olijfolie
  • 75 g chorizo, fijn gesneden (in blokjes)
  • ½ rode peper, zonder zaad, fijngesneden
  • 2 el peterselie, fijngesneden
  • 500 g roodbaarsfilet in 4 stukken gesneden

Wat is er nu lekkerder in de winter dan heerlijke zuurkool. Wij maken hem met onze heerlijke witte wijn en daarnaast een heerlijk stukje smaakvolle roodbaarsfilet uit de Noordzee.

Bereiding

Bak in de helft van de boter de sjalot en venkelzaadjes. Doe dit ongeveer 2 minuten en voeg de zuurkool toe. Schep deze erdoor en bak 3 minuten zachtjes mee.

Schenk de wijn bij de zuurkool en breng tegen de kook aan. Draai het vuur laag en stoof de zuurkool afgedekt ongeveer 30 min.

Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Bak de chorizo in 4-5 min. knapperig uit. Voeg vervolgens de rode peper en de peterselie toe en bak nog eens 2 min. Schep het chorizomengsel uit de pan op wat keukenpapier.

Veeg de pan schoon. Smelt dan in de koekenpan de rest van de boter. Dep de roodbaars droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Bak de roodbaarsfilet in 2-3 min. per kant bruin en net gaar vanbinnen. 

Roer de crème fraîche door de zuurkool en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de zuurkool over 4 borden. Leg de visfilet erbij en verdeel het chorizomengsel over de vis.

* Gebruik je zuurkool uit een pakje, dan zit er meestal flink wat vocht in, laat de kool dan even uitlekken. Verse zuurkool uit een vat is droger, die hoeft niet uit te lekken.

Tip van de viswinkel:

Bak eerst 3 minuten op de huid, draai vervolgens en bak nogmaals 3 minuten . Keer de vis niet nog een keer, zo blijft het knapperige huidje behouden.)

Zomernieuws: openingstijden in juli en augustus zijn: woensdag t/m vrijdag van 10:00u. - 17:00u. en zaterdag van 09:00u. - 17:00u.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten