Kabeljauw en papillotte met yoghurt, koriander en komijn

Ingrediënten voor
6 personen

  • 6 el Griekse yoghurt
  • 2-3 el korianderblaadjes, grof gehakt + extra takjes voor de garnering
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • sap en rasp van 1/2 kleine citroen
  • 1/2 rode ui, in filnterdunne ringen
  • 6 dikke stukken kablejauwfilet a 200 g
  • citroenpartjes
  • voor erbij sesamolie

Vis van de maand is in de maand februari de kabeljauw, all time favorite. Het is een vis die bij iedereen bekend is en waarmee je oneindig kunt variëren. Bij dit recept serveer je hem uit de oven met een frisse yoghurtdressing met pittige peper en spicy komijn! 

Bereiding

Voorbereiden: (kan ook al 3 uur van tevoren) knip van bakpapier 6 ruime stukken. Meng de yoghurt met de gehakte koriander, helft van de rode peper, komijnzaad, zout, vergemalen peper en citroensap en -rasp. Verdeel de helft van de ui over de stukken bakpapier. Bestrooi de visfilets licht met zout en peper en wrijf ze aan een kant in met deel van het yoghurtmengsel en verdeel de rest van de ui erover. Vouw de pakketjes goed dicht en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Bereiden: (begin 1 uur van tevoren) verwarm de oven voor op 120 graden. Gaar de pakketjes op een bakplaat 35-40 min. in het midden van de oven.

Garneer met de rest van koriander, rode peper en evt. citroenpartjes. Sprenkel over elk pakketje een paar druppels sesamolie.

Eet er bijvoorbeeld lekker wat gebakken aardappeltjes met venkel bij!

Bron: Delicious magazine

Zomernieuws: openingstijden in juli en augustus zijn: woensdag t/m vrijdag van 10:00u. - 17:00u. en zaterdag van 09:00u. - 17:00u.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten